søndag 14. februar 2010

KursJa, han koste seg stort på hundesletta på lørdagen. Og koste seg like mye igjen i dag. Men da hadde jeg ikke tatt med noe kamera. VELDIG mange der, men bare hyggelig - hunder som mennesker:)

Om hundekurset på onsdag. Grunnkurs hos Min beste venn på Rosenholm. Jeg gledet meg vilt! Kid elsker jo å lære, elsker å bli utfordret! Så vi traska en liten tur på veien bort. Vi var sikkert like gira begge to.
Dessverre så var det veldig få mennesker som kunne på mandager og onsdager, så av oss tre som kunne var det kun to av oss som møtte. Jaja, tenkte jeg - mye mer fokus på våre hunder da! Knall! Men nei, mye fokus på den andre hunden betydde det. Kid var for flink (!)...

Vi skulle ha repetisjon av valpekurset første gangen, og det passer jo fint tenkte jeg - siden vi bare var der på halve kurset. Men det er tydelig at man ikke lærte like mye på det valpekurset kanskje. Hele mandagen gikk med på å skulle gå pent i bånd og ikke trekke (det slet den andre hunden med, den trakk mye) og vendinger. Litt "bli" på tampen, hvor vi ikke skulle bruke ordet før kommandoen satt. Vel, dette har jo Kid kunnet lenge... Alt sammen, bortsett fra vendingene. Og de skjønte han med en gang, så lenge det er godbit følger han med hvor som helst ;)

Kid endte da opp med samme atferd som på valpekurset, noe som skremte meg litt. Eller det skremte meg ikke, men irriterte meg mer. Han bjeffet mye og startet opp igjen med å bite i båndet. Kjedsomhet... Han kunne alt og ble veldig rastløs, det ble mye venting og fokus på den andre hunden. HELDIGVIS var alt det glemt på veien hjem igjen, da rørte han ikke båndet - noe han begynte med etter valpekurset.

Nå skal det sies at han er i puberteten, lillemann, men jeg trodde at dette skulle bli moro - lære noe nytt sammen! Håper virkelig at det kommer noe nytt på kurset imorgen, hvis ikke ser jeg ikke helt hva jeg har der å gjøre. Jeg skal gire meg opp i løpet av morgendagen på jobb, og håpe på at Kid ikke har lyst til å være like umulius.

Tydelig at han trenger mer tålmodighetstrening i så fall. Kan jo være at det er lettere å lære han ting på egenhånd, men da er det så fort at man utsetter og ikke tar seg tid. Lettere når man har faste tider i uka å møte opp på.
Må uansett starte trening av utstilling om jeg skal stille han på lappeutstillingen. For der er ikke jeg dreven overhodet, eller erfaren. Så det kan jo være med på å stimulere hjernen til Kid :)

Han er uansett perfekt i mine øyne, elsket hvor enn jeg tar han med. Så hva enn som skjer med kurs og senere kurs, utstilling eller ikke, pubertet og grensetesting, han blir ikke mindre perfekt i mine øyne.

4 kommentarer:

 1. Så kjekt at Kid elsker å lære nye ting!! Er jo ofte sånn på kurs at de hundene som kan minst får mest oppmerksomhet, og det er jo litt dumt! men å trene på "tålmodighet" er jo også en svært viktig ting?...Synes du skal fortsette på kurset jeg, og så kan du jo planlegge litt hjemme hva du eventuelt kan øve på, visst det blir "dautid"! Er jo masse triks du kan lære han?. Danse, sitte bamse, ha godbiten på nesa o.l..

  Stor flott gutt er han iallefall blitt!

  SvarSlett
 2. Å trene tålmodighet og KONTAKT er nok veldig viktig med en lappis, de kjeder seg fort! Og da har de lett for å begynne å bjeffe :(
  Fortsett på kurset, det blir sikkert bedre, og det er uansett ikke borkasta tid! De elsker å lære.
  Snakka med ei dame igår. Ho har hatt schæfere all sin dag, men nå var ho blitt for gammel til å ha en så stor hund. Ho hadde fått lapphundvalp, som var nesten 3 mnd nå. Dama var så imponert av valpen sin! Ho hadde aldri vært borti maken til stahet, nysgjerrighet og vitebegjær hos noen rase før... Den hadde lært å apportere allerede! plukka opp nøkler og alt ho pekte på :o)

  En hund kan jo egentlig alt, den har bare ikke navn på det...

  SvarSlett
 3. Synd kurset ikke innfridde, men det kan bli bedre etterhvert! Enig i det Marianne og Nøve sier,- tren på ting du mener kan være nyttig,- og tålmodighet og kontakt er nødvendige og nyttige ting å kunne. Ellers har jeg sjøl god erfaring med Din beste venn, og jeg tenker at dersom det ikke blir bedre for deg og Kid, kan du spørre dem om å få begynne på videregående (nå går du vel på grunnkurs?) Lykke til videre!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for gratulasjonen ! Lexi gleder seg masse til å møte Goliat :) Om dere ikke får til Kongsberg så ses vi jo en annen gang :)

  Lexi har ingen mål annet enn å ha det gøy i Kongsberg :P Spesielt fordi hun BARE vil hilse på alle hunder hun ser og ikke er så flink til kontakt trening :P

  SvarSlett