onsdag 10. mars 2010

STOLT


Ja, i dag er jeg faktisk litt stoltere enn vanlig, he he :)
Vi går som kjent på grunnkurs, og det har ikke akkurat vært smooth sailing. Kid blir fort ukonsentrert, og kjeder seg kjapt. Da bjeffes det, dras i båndet og tygges på båndet. Han er ORDENTLIG pubertal om dagen (stakkars tisper like ved/under/etter løpetid får ikke være i fred), og min lille perfekte hund fra før fylte 7 mnd er ikke like perfekt oppførselsmessig.
Men nok om det, egentlig er han jo fortsatt perfekt (hi hi).

I dag var turen kommet for alle på kurset å dra inn til Oslo med tog og gå fra Nationaltheateret til Oslo S og ta toget tilbake. På turen stoppet vi opp mange steder, med MYE distraksjoner, hvor da skulle få hundene i sitt og bli, slippe kobbelet og gå fra dem - og så tilbake.

Kid var KJEMPE flink! Grunnet jobb og helse har jeg de siste par gangene ikke kunnet dra på kurset selv, men da har min kjære mor eller søster (eller begge) tatt med seg Kid. Og de var begge veldig bekymret for hvordan denne dagen skulle utarte seg siden han har eskalert på rampeoppførsel på kurset. Så jeg har forberedt meg på det verste i dag, kjøpt inn og hatt 3 typer godbiter, ikke gitt han middag i forkant og kjøpt med en ny pipeleke.
Leken ble ikke brukt så mye, men han var uansett KJEMPE flink og egentlig en drøm å ha med seg. Bittelitt bjeffing innimellom, men ikke på langt nær så mye som på kursplassen!! I love my dog :D

En annen ting min mor og søster da fikk erfare på utedagen i helgen jeg ikke fikk vært med på, var hvordan Kid taklet agility og spor. Han var visst kjempe flink, og kursledere anbefalte at han startet på agility med en gang. Så jeg har meldt han på, og han starter i juni - 1 år gammel :)
Min kursleder (som ikke hadde vært med på utedagen han heller) kommenterte det forresten på turen i dag, at han hadde hørt hvor flink Kid hadde vært med agility. Dette kan bli spennende!! :) Skal også melde han på spor etterhvert, for han har tydelig nese for det og.

Også må vi jo fortsette over på videregående kurs. Selv om jeg selv tenkte at han kanskje ikke var moden for det, sa kursleder i dag at syns han skulle fortsette videre. For han kom nok til å komme seg ut av denne perioden med hormoner sikkert halvveis ut i neste kurs, og det er kjempe viktig å fortsette og utfordre hunden i dette stadiet.
Så det blir litt kurs fremover, godt jeg har fast jobb/inntekt for dette blir vel ikke billig sammen eventuelt utstillinger :) Får se om utstillinger blir noe han liker, hvis ikke får det nesten vike for alt det han liker å holde på med :D

Åh, jeg virkelig gleder meg til fremtiden min med denne flotte hunden jeg har :D

Bilder fra togturen hjem:

9 kommentarer:

 1. Heia Kid - du kan når du vil!!! Det må da mamma'n din og alle forstå. Slik er vi lappiser ;o)

  SvarSlett
 2. Ja, han er så flink atte :)

  SvarSlett
 3. Hei Nanette;
  Himmel og hav så vakker han er. Og en skikkelig intelligent kar er det jo også; det var veldig artig og spennende å lese alt han er med på. Og veldig moro at instruktørene på kurset også fullroser ham!
  Du er veldig veldig flink med ham, Nanette. All ære til deg for dêt!
  Gi Kid-gutten en stooor kos ifra oss!
  Hilsen Sissel & Per på "Fjelldronningen"

  SvarSlett
 4. Tusen takk Sissel! Tror kommentaren din gjorde dagen min i dag, ble litt rørt her nå :)
  Men han skal ha æren, han gjør det lett når han gidder å høre, he he. De er jo fryktelig lettlærte disse lappene!
  I går ble han nå meldt på videregående kurs og, også tror jeg at jeg skal vente litt med spor - selv om det bare er en helg først. Kan jo bli litt mye og? :)

  SvarSlett
 5. Så gøy å høre om at det går bra. Visst er de helt supre de små lappene, selv om de noen ganger tester tålmodigheten vår. Synes Kid har forandret utseende (eller kanskje bare pelsen) siden jeg så ham? Hva synes du? Han er uansett veldig pen! Jeg har også tenkt å gå på sporkurs (og runderingskurs) med Goya. venter bare på at de skal sette opp datoer...

  SvarSlett
 6. Skal du forresten stille på Kongsberg?

  SvarSlett
 7. Så gøy når hunden er ivrig og glad i å lære. Det er så givende samvær med hunden! Hvor går du på kurs hen?

  SvarSlett
 8. Else: Ja, regner med å stille. Om jeg bare skjønner hvor jeg skal betale og hva jeg skal fylle ut på skjema osv. Ordner det i helgen tenker jeg ;)
  Skal uansett komme meg dit!
  Med pelsen har han fått litt mer siden du så han, men siden han ble vasket her på søndag ser han litt mindre rund ut rundt hodet har jeg lagt merke til.
  Ragnhild: Går på kurs hos Din beste venn, men kursplass på Rosenholm rett i utkanten av Oslo.

  SvarSlett
 9. Din beste venn har vi også gått på (Lørenskog/Sesam stasjon). Nå har vi vært gjennom alle kurs, så nå må vi finne på noe nytt!

  SvarSlett