søndag 28. april 2013

Sporkurs


Etter at mamma og pappa lenge har pratet om å ta meg med på flere kurs ble det endelig tid for det. Det begynte med at de bare forsvant en kveld, hvor de var ute å møtte folk fra Din Beste Venn for litt teori. Heldigvis har jeg så snill bestemor at hun passet på meg når de dro bort.
Kurset de hadde meldt meg på var et sporkurs, her skulle jeg bruke nesen til å finne hvor folk har gått.

Dagen etter var det første dag av to med seks timer i skogen. Vi sto opp passe tidlig for å være en lørdag(mamma og pappa var ikke enig) og de pakket ned leker og godbiter + masse mennesketing. En kort biltur endte opp ute ved en skog, og her kom det masse flere hunder med menneskene sine. Fikk hilse på både hunder og mennesker, viste seg at vi stort sett var en hyggelig gjeng på 10 stk. Alt fra valper til godt voksne, rasene var også forskjellige, en liten puddel var der, og var en finsk lapphund til også!

Tuslet oppover til "Basecamp" hvor alle vi hundene ble bundet til vært vårt tre. De fleste av oss sa godt i fra med mye bjeffing at vi ikke var særlig mye fan av å stå bundet fast, iallefall om eierne våres gikk utenfor synsvidde. Støynivået holdt seg generelt høyt, spesielt om fra morgenen av begge dager, men vi ble litt lei av å bjeffe utover dagen.

Menneskene tuslet litt rundt og er faktisk litt usikker på hva de drev med, men etter dette ble vi hundene tatt med til forskjellige steder og satt på sele og langline. Her skulle vi egentlig gå spor, men første turen ble litt for mye for meg, og med ukjente lukter, masse lyder og mange som så på så feilet jeg. Skulle vist egentlig ha funnet mamma, men til slutt ropte de på henne, og hun kom ut fra skogen.

Da det ble litt for mye for meg første gangen, fikk vi prøve igjen ganske raskt. Denne gangen hadde pappa gjemt seg og mamma skulle gå sammen med meg å prøve å finne han. Færre tilskuere, og litt mer fokus fra min side denne gangen, og etter en kort tur inn i skogen fant vi han bak en stor stein. Denne gangen hadde ikke "lukten" lagt seg særlig, så var ganske enkel jobb å finne han, men jeg begynte å skjønne hva jeg skulle.

Vi fikk gått et par turer til første dagen, og vi gikk over til å prøve å finne en leke istedenfor et menneske. Da jeg ikke tar helt av ved å finne en leke, la mamma og pappa på litt fersk skinke ved leken, og dette ga meg VELDIG lyst til å finne den. 

Etter fire turer første dagen var vi sliten alle sammen, i hodet, ører og i kroppen. Etter en kjapp tur hjemom for at de fikk dusjet dro vi i bursdagsfest for pappen til mamma. Her var det også en liten pomeranian, en ganske slitsom kar, men jeg var såpass sliten at jeg stort sett bare lå å slappet av.

Etter litt søvn hjemme sto vi også på søndagen opp i passe tid om jeg kunne bestemt. Tror ikke mamma og pappa var helt enige da, for de var veldig sossete, og de glemte vist begge igjen ting hjemme som mamma måtte dra tilbake å hente.

Vi kom ganske fort igang med spor, og jeg hadde ingen problemer å finne leken(skinken) på 40m, 50m og 60m. Det blir fort litt vanskelig med stier, bekker eller om vegetasjonen forandrer seg kraftig, men med en liten tenke/snuse pause, så fant jeg alltid igjen sporet. Den ene gangen hadde sporet ligget en hel time før jeg skulle følge det, og det var ingen problem.

De siste turene skulle vi virkelig utfordres. Først skulle en ukjent person gå sporet vi skulle følge, og etterpå skulle vi legge på en vinkel på sporet vi skulle gå.

Men med så gode instruktører vi hadde, viste mamma og pappa hva de skulle gjøre. De styrte meg ikke men lot meg gå der jeg trodde. Ble jeg usikker fikk jeg snuse meg frem igjen til sporet og jeg fant lett frem disse turene også. Mamma og pappa var kjempestolte, jeg så vist virkelig smart ut der jeg gikk bestemt med snuten ned i mosen og fulgte spor over stokk og stein(bokstavelig talt).

Dessverre tok de ikke noen bilder av meg mens jeg gikk spor, men noen bilder ble jo tatt i "Basecamp".

Takker Din Beste Venn for et flott kurs, og de andre hyggelige deltakerne, både hunder og mennesker for en flott helg.

Mamma :-)

Pinner <3 Skogen er jo full av de!


Ligger å passer på alle menneskene som lager mat som lukter godt.


Menneskene koste seg med pølser! Urettferdig!


Hvor pen er jeg ikke i mitt rette element?


Lapphundjenta Ayja som jeg fikk lekt en del med.


Diplom fikk vi alle sammen fordi vi var superflinke.


Jeg og pappa fant sengen når vi kom hjem. 12 timer i skogen på 2 dager tar på for både dyr og menneske.

2 kommentarer:

  1. Flinke folk og dyr! Tenker mor og far din er glad de har deg, Kid. Spesielt hvis de skulle komme til å rote seg bort ett sted!
    Velfortjent diplom, og velfortjent kvil for gutta ;)

    SvarSlett
  2. Spor er så gøy;) Håper det gav mersmak!

    Ikke mye som slår følelsen når folk og dyr er slitne etter helga;)

    SvarSlett