tirsdag 24. januar 2012

Stimulering

Som nevnt tidligere har jeg om dagen noen legger som gjør at jeg ikke kan gå langt. Så derfor prøver jeg å finne på andre måter å stimulere Kid, og psyken hans.
Kløven er noe han ikke har vært helt venn med enda, så da var det bare å grave opp den av skuffen og bruke den på minst en av de daglige små spaserturene våre.

Og nå er han mye mer komfortabel med den. Løper ikke med en gang jeg tar den frem. Han har begynt å se sammenhengen med den og tur ;-)

En annen ting er alle de forskjellige måtene og servere det kjedelige tørrfôret. I en ball blir det med ett litt mer spennende

Men noe nytt jeg har lest om, var å pakke det inn i forskjellige pakker og emballasje. Haha. Suksess det ja, han elsker jo å få lov til og rive i stykker kartonger av diverse ;-)

Her er det en dorullpappbombe ;-)

Da forsvinner det meste :-)

I går gikk vi en tur ned til Bessa, for der var mormor som fikk ny tlf av oss barnebarna til sin 80 års dag. Og da må det litt opplæring til. Syns hun var flink!
Kid la seg ned etter å ligget litt ute i bånd.

Det siste vi har påbegynt av prosjekt om dagen er det å få Kid til å holde ting i munnen og ikke bare slippe det. Vanskelig prosess. Om vi ikke klarer det, blir det ikke mye apporttrening på han :P

Noen tips?

2 kommentarer:

 1. Klikkertrening er genial for å lære hunden å apportere fordi du får muligheten for å belønne MENS hunden holder fast og dermed FOR at hunden holder fast (og ikke slipper). Ettersom belønningen tiltrer med klikket trenger ikke hunden å slippe objektet for å bli belønnet. Klikkeren er dermed unik på dette settet. http://pelsterapi.com/2011/06/05/perspektiv-pa-klikkertrening/

  Du lærer inn apport ved bruk av klikker gjennom å klikke for at hunden selv gradvis nærmer seg å ta tak i objektet. Først klikker du kanskje for at den ser på objektet, deretter snuser på, så slipper på og til slutt biter over. Etterhvert øker du kravene til at den skal holde fast objektet, varigheten den skal holde fast objektet og siden kunne gå med den. Alltid gradvis og aldri for høye krav til at hunden kan lykkes. Det finnes gratis nettbasert klikkerkurs på Canis.no dersom du ikke har noen erfaring på det fra før.

  Dersom du absolutt ikke ønsker å bruke klikker så kan du i stedet vurdere denne fremgangsmåten: http://pelsterapi.com/2010/08/11/1-apportering/

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk! Tusen takk for svar! :)
   Kid er dessverre litt lydsky og liker ikke klikkerlyden, velger å ikke få godbit siden han vet at det klikkes om han gjør det (da vi prøvde innlæring av klikker).

   Men skal lese godt gjennom linken til siden din som du la ved her :)

   Slett